Биогенетски закон


658 ден

Подготовка и печатење: Тримакс

Димензии: 100X60 см

Изработка: Пластифициран со пластични лајсни.

 

Постерот е едностран и претставува нагледно средство по предметот Биологија и може да се користи во основните и средни училишта. Претставува визуелно помагало преку кое учениците можат подобро да се запознаат со Биогенетскиот закон со кој се објаснува еволуцијата како серија на фази во кои новите карактеристики на животното кое се развива се едноставно додадени на претходната фаза од развојот на животното.

Категорија: