Шифра: 29

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2016

Димензии66 х 48 см

Размер: 1 : 7 000

Изработка: Печатена на конздрук 115g/m2. Лакирана, спакувана во ќесичка.

ISBN– 10: 9989-940-53-3

 

Картата претставува детален преглед на градот со сите негови улици, со посебна боја се означени населената, ненаселената и индустриската зона, шумите, парковите. Со посебни симболи се означени и позначајните објекти во градот како споменици, амбуланти, болница, пошта, банки, пазар, цркви, бензински пумпи…Во склоп на картата, од другата страна, се наоѓа 3Д мапа на крушевската општина, со означени патеки до познатите крушевски обејежја како Мечкин Камен, Слива, одморалиштата и зимскиот центар со патеките за скијање, жичарите, локациите за параглајдинг и за падобрански скокови…