Органи за движење


658 ден

Подготовка и печатење: Тримакс

Димензии: 100X60 см

Изработка: Пластифициран со пластични лајсни.

 

Постерот е едностран и претставува нагледно средство по предметот Биологија и може да се користи во основните и средни училишта. Претставува визуелно помагало преку кое учениците можат подобро да се запознаат со органите за движење. Во оваа група спаѓаат: мускулите, коските и зглобовите. Скелетот се состои од 208 коски. И кога чекориме сообразно дејствуваат 200 мускули.

Категорија: