Учиме латиница


99 ден

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2011

Автор: Данијела Ѓорѓевиќ

Наслов на оригиналот: Учиме латиница

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 42

ISBN: 608-204-073-2

Корица: мека

 

Во работенката се дадени разновидни забавни вежби и задачи со што децата ќе се запознаат со латиницата на лесен и забавен начин. Подготвени се прилози преку кои тие ќе ја научат латиницата, ќе препознаат и ќе пишуваат букви. Прилозите со пишување на букви се предвидени за деца до 10 години, а исто така се предвидени и прилози за препознавање букви. На задната корица, со системот ,,пиши-бриши“, децата можат безброј пати да пишуваат и цртаат. Може да се греши, да се брише и повторно да се црта и пишува.

Категорија: