, , , ,

Балкан патна карта


200 ден

Споредба

Шифра: 5
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2017
Димензии: 96X66 см
Размер: 1 : 1 800 000
Изработка: Печатена на конздрук 115 g/m2. Лакирана. Спакувана во кесичка.
ISBN: 998994040-1

На патната карта Балкан е претставена целата патна и железничка мрежа, почнувајќи од автопатите, магистралните, регионалните па се до локалните патишта, кои можат да ве доведат до било која сакана дестинација. Одалеченоста од едно место до друго е означена со броеви, а со соодветни симболи и топоними се обележани скоро сите поголеми населени места, планини, реки, езера, мориња, острови, заливи… Патната карта ги содржи сите држави на балканскиот полуостров со дефинирани граници и главни градови, а секоја држава е означена со посебна боја. Во склоп на картата, од другата страна, се дадени позначајни податоци за државите, нивната површина, број на население, временска зона…

Тежина 0,250 g