Бездомникот со златен часовник

Availability:

Нема на залиха


350 ден

Нема на залиха

Споредба

Издавач: Матица

Година на издавање: 2015

Автор: Верче Карафиловска

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 364

ISBN: 9786081004151

 

Во мразната 2027, кога мрачните улици се расплакани сведоци на кризните времиња, еден бездомник, чијшто живот застанал во минатото, онаму каде што заедно со стрелките на неговиот расипан часовник, запрел и животот на татко му, би сторил се за да избега од бедата. Бог, по безброј тешки денови, изгледа како да одговара на неговата желба, преку случајна средба, донесувајќи му шанса за топла постела, пријателска прегратка и навидум подобра иднина…

Категорија
Тежина 0,600 g