Гео табличка со ластичиња

Availability:

Нема на залиха


990 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 11228
Увозник: Тримакс
Димензија: 19 × 19 x1,5 см основа.
Материјал: Бука, иверица
Боја: насликани со безопасни лакови на база на вода.
Комплетот се состои од:
– 1 дрвена основа со дупки.
– Стапчиња од пет бои жолта, црвена, зелена, светло сина и сина, 14 парчиња од секоја боја,
– Ќеса со шарени ластичиња.
Табла со 64 дупчиња.

Дидактичка игра за развој на фини моторички вештини.
Гео табличката помага во развојот на психо-сензомоторниот развој.
Тие се добри за развој на когнитивната способност на
децата и просторно и асоцијативно размислување, внимание, меморија.
Има голем број варијанти за независна употреба.
Табличката може да се користи како помагало по математика и му помага на детето да ги разбере основните геометриски поими: фигура, периметар, површина.
Одличен метод за опуштање и елиминирање на физичкиот
и психолошкиот стрес кај децата.
Наменета за деца од 4 години.

SKU: 11228 Категорија
Тежина 0,2 g