Грција патна карта


200 ден

Шифра: 15

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2017

Димензии: 96X66 см

Размер: 1 : 900 000

Изработка: Печатена на конздрук 115 g/m2. Лакирана. Спакувана во кесичка.

ISBN: 998994034-7

 

На патната карта Грција е претставена целата патна и железничка мрежа, почнувајќи од автопатите, магистралните, регионалните па се до локалните патишта, кои можат да ве доведат до било која сакана дестинација. Со соодветни симболи и топоними се обележани скоро сите поголеми населени места, планини, реки, езера, мориња, острови, заливи… Со мали симболчиња се означени и аеродромите, пристаништата, скијачките центри, археолошките наоѓалишта, планинарски домови, националните паркови… Во склоп на картата, од другата страна, е прикажан и план на градот Солун, со поголемите улици, поважните јавни објекти, театри, музеи, болници, училишта, факултети, споменици, цркви…

Категорија: