Игра домино со домашни животни

Availability:

Нема на залиха


780 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 11214
Увозник: Тримакс
Димензија: 19х13х2,6 см

Игра домино со домашни животни 28 парчиња спаковани во дрвена кутија.
Боја: небоенo, еколошки нетоксично, изработено од дрво.
Играта ја играат двајца или повеќе играчи, плочките се поделени така што секој играч добива по 5 домина, првиот играч го става првото домино за да бидат видливи фигурите на доминото – тогаш вториот играч ја бара истата фигура на доминото и го става до него.
Плочките се редат сè додека некој од играчите не ги изгуби сите.
Наменети за деца од 3,5 години за препознавање животни.

Категорија
Тежина 0,2 g