Игра мозаик

Availability:

Нема на залиха


2.050 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 11232
Увозник: Тримакс
Димензија: 25x25x3 см
Материјал: квалитетно тврдо дрво, иверица

Различни геометриски форми за редење со дополнителни слики или по желба можат да бидат наредени. Создадената слика може да се залепи на картон, или повторно да се состави според друга шема.
Наменето за деца од 3+ години.
Редење картички е потешко да се реши и бара прецизна работа од страна на децата.
“Мозаик” – играчката која се состои од геометриски форми. Според дадениот модел, детето прави мозаик од различни форми (круг, триаголник, квадрат, ромб) и бои (жолта, зелена, црвена, сина). Со помош на оваа играчка, детето развива имагинација, креативност, способност да конструира и забележува форми.
Направена е од делови во различна боја – разликување и именување на боите; согледување на односот на помало поголемо, разбирање на позицијата на дел во однос на целото; развој на фини моторички вештини со вртење и ротирање на деловите, развој на вештини за зборување преку приказната за направена фигура. Иако, без сомнение, најголемото значење на оваа игра е во развојот на логично размислување.

SKU: 11232 Категорија
Тежина 0,2 g