Како да основам и управувам сопствен мал бизнис


299 ден

Споредба

Издавач : Тримакс

Година на издавање : 2014

Автор : Тодор Кралев, Нaташа Кралева

Наслов на оргиналот : Како да основам и управувам сопствен бизнис

Јазик на оргиналот : македонски

Број на страни : 333

ISBN : 608204158-5

Корица : мека

Во оваа книга ќе се сретнете со следниве наслови :

Како да започнам сопствен мал бизнис, Маркетинг на сопствениот мал бизнис, Претприемачки менаџмент, Како и зошто започнавме сопствен бизнис, како работевме и како успеавме, Имаме идеја за започнување сопствен бизнис, кој ( и како) може да ни помогне.

Во услови кога во нашата земја има околу триста илјади невработени и кога излез се бара во основање на мали бизниси, оваа книга е повеќе од потребно. Оваа книга ќе охрабри многу луѓе да започнат мал бизнис. Со право се вели дека проф. Кралев е еден од основоположниците на научно – стручниот пристап кон претприемаштвото и малиот бизнис. Оваа книга е подолго време работени и добро сработена. Сите малопродажни бизниси не се претприемачки. Треба голема насоченост кон развој и растеж и големи реални пазарни потреби, па да има претприемачки малопродажен бизнис. Новина во оваа книга е тоа што се воведува поимот ,,услужливост’’. Услужливост треба кога се продава материјален производ, но и кога се нуди услуга.

Категорија