Казна за гревот – Ноќта кога дојдоа сватовите – прва книга

Availability:

Нема на залиха


360 ден

Нема на залиха

Споредба

Издавач: Матица

Година на издавање: 2015

Автор: Јелена Бачиќ Алимпиќ

Наслов на оригиналот: Ноч када су дошли сватови

Јазик на оригиналот: српски

Јазик на превод: македонски

Број на страни: 190

Корица: мека

 

Во почетокот на 20 век во една мирна војводинска рамница – во едно зафрлено гратче во срцето на Бачка – на имотот на грофот Ерцег ќе се случи една од најнеобичните љубовни приказни на овие простори. Тајната на една млада девојка засекогаш ќе ги смени судбините на две семејства – аристократски и сиромашно. Михајло син на властелин и Емилија, ќерка на ковач, израснуваат заедно и со текот на времето стануваат најдобри пријатели. Нивното пријателство прераснува во силна и страсна љубов што им се спротивставува на општествените норми и сталешките принципи. По многу години обвиени со тајни и лаги зад ѕидините на грофовскит кастел, една ноќ ќе промени се…

Ова е прва книга од трилогијата Казна за гревот.

Категорија
Тежина 0,500 g