Клучот на Сара


440 ден

Шифра: 6520
Издавач: Книгохоличари
Автор: Татијана Де Роснај
Јазик на преводот: македонски
Корица: мека

Париз, 1942 година
Сара, десетгодишна Еврејка е брутално упасена од француската полиција, заедно со нејзината мајка и татко.
Очајна да го заштити својот четиригодишен брат го заклучува во шкаф, со надеж да се врати по него во текот на денот.
Париз, 2002 година
Џулија, американска новинарка, по повод 60 годишнина од постоењето на „Вел ‘д’ Хив“, добива задача да напише статија за конвојот кој одведе илјадници еврејски мажи, жени и деца во логори, директно до последната станица – смртта.
Беа потребни многу солзи да се измие црнината од минатото на Франција, и гравирани фаќели да ја осветлат темната патека на иднината.
Емотивно интезивен роман, кој ја открива вината што ја носат долго закопаните тајни и штетата што може да ја предизвика вистината кога конечно ќе се разоткрие.

Шифра: 6520 Категорија:
Тежина 0.2 g