Крововите на Техеран


380 ден

Споредба

Шифра: 1514
Издавач: Сакам книги
Година на издавање: 2016
Автор: Махбод Сераџи
Јазик на преводот: македонски
Корица: мека
Број на страни: 330

Кратка содржина:

Во едно од соседствата во главниот град на Иран, Паша го поминува летото во 1973-та на покривот од неговата куќа со неговиот најдобар пријател Ахмед. Тие во еден момент се шегуваат, а веќе во следниот поставуваат длабоки прашања за животот и ја планираат иднината. Но, освен животните прашања за кои разговараат, Паша го мачи и една друга болна тајна – тој е заљубен во прекрасната сосетка Зари, која уште од раѓање му е ветена на друг.

Категорија
Тежина 0,500 g