Мал дворец


1.500 ден

Шифра: 11222
Увозник: Тримакс
Големина на кутија: 30х20х15 см
Состав: ѕидови, цилиндри, конуси, покрив, коцки, човечиња…
Материјал: квалитетна дрво бука
Боја: насликана со безопасни лакови на база на вода. Боите се сертифицирани од производителот.

Насликаните површини може да се мијат со млака вода и благ детергент што не ги оштетува бојата и материјалот, не се впива.
Играчката е наменета за деца од 3 години и постари.
Коцките немаат остри рабови.
Играчката му помога на детето да ги развие своите фини моторни вештини, логичка интелигенција и креативност.

Фината моторика е вештина што бара прецизност, како што е земање предмет помеѓу показалецот и палецот, користејќи ги прстите за да го сврти предметот.
Логичка интелигенција е можност за воспоставување врски помеѓу деловите. Играчки како загатки, коцки и сл. зајакнување на логичкото размислување на детето. Овие вклучуваат загатки, коцки и играчки за кои е потребно повторување.
Уметничката интелигенција е способност да се научат бои, форми, да се разбере пропорцијата и перспективата. Овие вклучуваат играчки со светла боја.
Самодовербата е целокупното чувство за сопственото достигнување и вредност на детето, кое тој го добил од важни луѓе од неговата околина. Кога детето ќе успее да ја реши задачата поставена од играчката, тоа се чувствува добро. Му помага да ја зајакне самодовербата и повеќе се цени. Тука се вклучени играчки што поставуваат задача, како што се коцки, сложувалки, конструктивни играчки, играчки за кои е потребно повторување на постапките.

За време на изградбата на малиот дворец, децата ќе научат да ги разликуваат основните бои, да ја пуштат својата фантазија, да бидат трпеливи и истрајни.

Шифра: 11222 Категорија:
Тежина 0.2 g