Некој што вреди да умре


420 ден

Споредба

Издавач: Сакам книги

Година на издавање: 2016

Автор: Питер Свансон

Јазик на оригиналот: англиски

Наслов на оригиналот: The kind worth killing

Јазик на преводот: македонски

Број на страни: 318

ISBN: 9786084672685

 

Психолошка, напната приказна за една случајна средба што води до убиство и тоа низ низа неочекувани пресврти.  На еден вечерен лет од Лондон до Бостон, Тед Северсон ја запознава мистериозната и привлечна Лили Кинтнер. По неколку пијалаци, можеби малку повеќе отколку што треба, двајцата практично непознати почнуваат да играат игра на кажување вистини, откривајќи интимни детали за себе. Тед зборува за неговиот брак и неговата сопруга Миранда, бидејќи е сигурен дека таа го изневерува. Но нивната игра наскоро станува мрачна кога Тед на шега нафрла дека би можел да ја убие Миранда за тоа што му го направила. Лили пак, без размислување му вели, „Би сакала да ти помогнам“.

Категорија