, , ,

ОХРИД МАКЕДОНИЈА туристички водич германско-холандски


390 ден

Споредба

Шифра: 7800
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2012
Автор: Група автори
Наслов на оригиналот: Охрид Туристички водич
Јазик на оригиналот: германско/холандски
Фотографија: м-р Влахо Бранѓолица
Број на страни: 155
ISBN – 10: 608-204-100-3
ISBN – 13: 978-608-204-100
Корица: мека
Издание: Второ

Преку различни сегменти од културно-историскиот развоен пат на Охрид, со овој Водич се претставени неговите најзначајни карактеристики и знаменитости: сакралните и профаните објекти, културно-историските и меморијалните споменици, забавните манифестации и други аспекти од животот во градот. Водичот изобилува со фотографии, илустрации и мапи. Охрид е претставен како град на традицијата и град на сегашноста. Со водичот можете лесно да се движите низ градот и околината. Ова дополнето второ издание содржи тековни податоци за хотели, ресторани, книжарници, места за посета, туристички агенции и сл.

Тежина 0,650 g