, , ,

ОХРИД туристички водич англиско/српско/холандски


200 ден

Споредба

Шифра: 7390
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2015
Автор: Група автори
Наслов на оригиналот: Охрид Туристички водич англиско/српско/холандски
Јазик на оригиналот: англиско/српско/холандски
Фотографија: м-р Влахо Бранѓолица
Број на страни: 104
ISBN – 10: 608- 204 -195-х
ISBN – 13: 978-608-204-195-7
Корица: мека

Преку различни сегменти од културно-историскиот развоен пат на Охрид, со овој Водич се претставени неговите најзначајни карактеристики и знаменитости: сакралните и профаните објекти, културно-историските и меморијалните споменици, забавните манифестации и други аспекти од животот во градот. Водичот изобилува со фотографии, илустрации и мапи. Охрид е претставен како град на традицијата и град на сегашноста. Со водичот можете лесно да се движите низ градот и околината. Ова издание содржи тековни податоци за хотели, ресторани, книжарници, места за посета, туристички агенции и сл.

Тежина 0,450 g