Олимписки и македонски олимписки лексикон


195 ден

Споредба

Шифра: 453
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2017
Автор: Славомир Маринковиќ, Миленко Маринковиќ
Наслов на оригиналот: Олимписки и македонски олимписки лексикон
Јазик на оригиналот: македонски
Број на страни: 111
ISBN: 608204237-9
Издание: прво
Корица: мека

Основната тема на Лексиконот е олимпиското движење од неговите почетоци во модерното време (со мали навраќања кон олимписката антика) до и заклучно со ЗСОИ во Грац и Шладминг 2017 и со нагласка на веќе определените градови-домаќини на Игрите во наредните години. Одделни одредници имаат специјалните ОИ, Олимписките игри за глуви, Олимписките игри за млади., како и континенталните игри вклучени во општото олимписко движење – Азиските, Африканските, Европските, Панамериканските и Пацифички игри.

SKU: 453 Категорија
Тежина 0,300 g