Олимписки и македонски олимписки лексикон


195 ден

Споредба

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2017

Автор: Славомир Маринковиќ, Миленко Маринковиќ

Наслов на оригиналот: Олимписки и македонски олимписки лексикон

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 111

ISBN: 608204237-9

Издание: прво

Корица: мека

 

Основната тема на Лексиконот е олимпиското движење од неговите почетоци во модерното време (со мали навраќања кон олимписката антика) до и заклучно со ЗСОИ во Грац и Шладминг 2017 и со нагласка на веќе определените градови-домаќини на Игрите во наредните години. Одделни одредници имаат специјалните ОИ, Олимписките игри за глуви, Олимписките игри за млади., како и континенталните игри вклучени во општото олимписко движење – Азиските, Африканските, Европските, Панамериканските и Пацифички игри.

Категорија