Пинокио – Карло Колоди


180 ден

Шифра: 861
Издавач: Тримакс
Автор: Карло Колоди

Овој лик, истовремено и дете и кукла, со аура на фасцинантност, која подоцна станува вистинско дете, е познат во повеќе култури во светот менувајќи се од една во друга форма на изразување без да ја загуби специфичноста што го прави препознатлив и омилен во очите на децата како и на некогашните деца. Неговата трајна моќ на фасцинанција е докажана во културното наследство изградено во период од повеќе од 40 години во Националната фондација ”Карло Колоди ”, која е формирана да ги промовира делата…

Шифра: 861 Категорија:
Тежина 0.200 g