Софи и Картер


390 ден

Споредба

Издавач: Сакам книги

Година на издавање: 2015

Автор: Челзи Фајн

Јазик на преводот: македонски

Корица: мека

Број на страни: 119

 

Кратка содржина:

 

Додека другите средношколци сонуваат за своите иднини, Софи и Картер само се борат да го преживеат секој Божји ден. Картер има тежок живот, тој е оптоварен со проблемите кои ги има дома и дава се од себе за да ја издржува своја умоболна мајка. Неговата сосетка Софи, од друга страна, е оставена сама да се грижи за своите помали браќа и сестри, бидејќи нивната мајка зависник никогаш не е дома. Единствената работа што им дава сила за да го пребродат секој тежок ден е сознанието дека се имаат еден со друг и утехата која ја наоѓаат во заедничкото седење на нишалката пред куќата на Софи – нешто што го прават секоја вечер и што за нив претставува привремено бегство од реалноста.

Категорија
Тежина 0,300 g