Дрвена игра со броеви


790 ден

Споредба

Шифра: 11219
Увозник: Тримакс
Димензија: 26,8х15х4 см
Тежина: 350 гр.

Играта се состои од една кутија со девет плочки и две коцки.
Секоја плочка има број на двете страни, броевите се од 1 до 9.
Опис на играта: Играчот ги тркала и двете коцки, комбинирајќи ги броевите добиени со нивно додавање за да сврти што повеќе плочки во полето.
Играта со броеви може да ја игра еден играч или наизменично неколку играчи. Играта се користи за комбинации и собирање. Наменета за деца од 5+ години за предучилишна возраст.
„Игрите со правила играат важна улога во предучилишниот период затоа што тие ги учат децата да чекаат ред, да развиваат
стратегија, концентрација и можност за предвидување. Оваа игра обезбедува можност за комбинирање на различни задачи.
Материјал: квалитетно дрво, иверица, галванизирана жица, зелена чоја.

SKU: 11219 Категорија
Тежина 0,2 g