Светот не е фабрика за исполнување желби


370 ден

Споредба

Издавач: Сакам книги

Година на издавање: 2014

Автор: Џон Грин

Корица: мека

Број на страни: 255

Кратка содржина:

Дијагностицирана со рак на тироидна жлезда на триесет години, Хејзел е подготвена да умре, кога година дена подоцна, ракот одеднаш изчезнува….барем сега засега.

После две години, таа сеуште тапка во место и чека да види што ќе се случи. И покрај тоа што таа стои во место како нејзиниот живот да е паузиран, годините си минуваат, па на шеснаесетгодишна возраст, Хејзел  нема буквално ништо. Не оди на училиште, нема којзнае колку пријатели, нема нормален живот. Има само едно чудо оставено зад себе и се уште живее во страв дека чудото сепак не било чудо и дека болеста еден ден ќе се врати да си ја наплати својата цена. Тогашво групата за поддршка за болни од рак го запознава Августус Вотерс. Тој е прекрасен, згоден, смешен, победник на неговиот рак -шокантно за Хејзел-заинтересиран за неа.

Дружењето со Августус истовремено е неочекувана дестинација и многу потребно патување кое комплетно ќе ја промени Хејзел, а со неа и вас како читатели…

Категорија