Телескоп Levenhuk Skyline BASE 60 T


Карактеристики:

 • Огноотпорен телескоп со лесен за ракување е идеален избор за почетници или деца
 • Со овој телескоп можете да ја набљудувате Месечината, копнените објекти и планетите на Сончевиот систем
 • Стаклените оптички елементи имаат целосен премаз, дадената слика е детална и чиста
 • Комплетот вклучува окулари и дијагонална призма

 

6.890 ден

Споредба

Телескопот Levenhuk Skyline BASE 60T е рефрактивен телескоп за деца и љубители на астрономијата за почетници. Комплетот вклучува додатоци кои овозможуваат детално проучување на Месечината и копнените објекти. Можете да ги набљудувате планетите на Сончевиот систем; видливи се и некои галаксии. Овој телескоп е лесен за ракување – му треба малку одржување и има квалитетна оптика. Одличен е за првични астрономски набљудувања. Levenhuk Skyline BASE 60T е добро избалансиран телескоп за истражување на вселената.

 

Сите телескопски леќи се направени од оптичко стакло и се заштитени со антирефлектирачки слој. Оптиката обезбедува контрастни, јасни и јасни слики. Месечината е прекрасна при максимално зголемување: можете дури и да ги набљудувате нејзините кратери со дијаметар повеќе од 8 км. Оптички визир со 5x ви овозможува брзо насочување кон астрономски објекти. Класична азимутална монтажа се користи за прецизно насочување. Оваа монтажа овозможува лесно движење на оптичката цевка долж оските. Дури и дете може да работи со овој телескоп

Главните оптички додатоци се веќе вклучени во комплетот. Можете да постигнете соодветно зголемување за набљудувањата со промена на очните капаци. Дијагоналната призма е неопходна за проучување на приземни објекти, бидејќи ја коригира искривената слика (телескопите ја вртат сликата наопаку).

 

Во комплетот е вклучен и алуминиумски статив. Висината на нозете може да се прилагоди, што овозможува инсталирање на телескопот дури и на нерамна површина. Во комплетот е вклучен држач за додатоци.

 

Комплетот вклучува:

 

 • Телескопска оптичка цевка
 • Азимутална монтажа
 • Алуминиумски статив со додаток за додатоци
 • 5×24 оптички визир

 

Карактеристики:

 

 • Оптичка конструкција – Огноотпорни
 • Материјал за оптика-оптичко стакло
 • Оптички слој-со целосна покриеност
 • Дијаметар на леќата (отвор), мм  –60
 • Фокусна должина, мм-700
 • Максимална практична добивка, x-120
 • Фокусен став-f / 11,6
 • Маргинална големина-11,4
 • Чаши-SR 4 mm (175x), H 20 mm (35x)
 • Дијаметар на цевката на окуларот-1,25 ”
 • Визир-оптички, 5×24
 • Статив-од алуминиум
 • Висина на статив (прилагодлив), мм-690-1190 година
 • Штанд за додатоци-Да
 • Контрола на телескоп-рака
 • Монтажа-азимутал АЗ1

 

Дополнителни

 • Склопување и прилагодување: лесно
 • Материјал од оптичка цевка -алуминиум
 • Производ за општа употреба.
 • Може да го користат деца постари од 3 години.
 • Предмети на набљудување планети, копнени објекти