Убави девојки


440 ден

Споредба

Шифра: 3709
Издавач: Сакам книги
Година на издавање: 2015
Автор: Карин Слотер
Јазик на оригиналот: англиски
Наслов на оригиналот: Pretty girls
Јазик на преводот: македонски
Број на страни: 406
ISBN: 9786084672661

Краток опис Сестри. Претворени во странци. Борци.  Пред повеќе од дваесет години, сестрата на Клер и Лидија, тогаш тинејџерка, исчезнува без трага. Двете жени си немаат прозборено оттогаш и сега нивните животи не може да се поразлични. Клер е сакана жена на милионер. Лидија е самохрана мајка која едвај крпи крај со крај. Но ни едната ни другата си немаат дојдено на себе од трагедијата што им ги има уништено животите. И горката рана повторно се отвора кога сопругот на Клер трагично загинува.  Исчезнување на тинејџерка пред дваесет години и убиство на средовечен маж сега по четврт век – што би можело да ги поврзува? Обединувајќи се претпазливо, двете преживеани сестри почнуваат да копаат низ минатото со цел да ја откријат вистината и откопуваат тајни што го имаат уништено нивното семејство, но воедно и неочекувана шанса за ладна одмазда.  Моќен, заразен психолошки трилер со страшни ликови и незаборавни пресврти. Убави девојки е мајсторско дело на една од најдобрите авторки на трилери на денешницата.

SKU: 3709 Категорија
Тежина 0,500 g