Ученикот


490 ден

Споредба

Издавач: Матица

Година на издавање: 2016

Автор: Микел Хјорт и Ханс Розенфелд

Наслов на оригиналот: Larjungen

Јазик на преводот: македонски

Број на страни: 595

ISBN: 9786081004700

 

„Тој мислеше дека е господар на нивните животи. Реши да им ги одземе, зашто Учителот му беше наредил така. А тој беше само понизен ученик“.

.. и токму тогаш почна трката со времето,
зашто почитувањето на наредбите и не му беше
силна страна на најдобриот…
Категорија