-20%

Вистината на Питија


336 ден 420 ден

Споредба

Шифра: 3587
Издавач: Сакам книги
Година на издавање: 2015
Автор: Ерик Аксл Сунд
Јазик на преводот: македонски
Корица: мека
Број на страни: 319

Истрагата на бруталните убиства на момчињата имигранти се уште тапка во место. Паралелно со неа има уште еден убиец кој со грозоморни убиства им се одмаздува на поранешни ученици на училиште каде што своевремено учела и таинствената Викторија Бергман. Жанет открива дека има нешто што ги поврзува двете различни истраги – скриена мотивација во која нема ни ронка човечност. Ништо не е онака како што изгледа. кога маските паѓаат и сите си ги покажуваат вистинските лица, Жанет е оставена на милост и немилост на силите на злото.

Психијатарката Софија Зетерлунд се обидува да и помогне на Жанет, но и таа е затрупана во доволно свои проблеми со комплицираната Викторија Бергман.

Како ќе заврши сплетканиот лавиринт од психоанализи, останува неизвесно до самиот крај.

Категорија
Тежина 0,400 g