, , ,

999 мјузикли, оперети, опери, ораториуми


299 ден

Споредба

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2013

Автор: Славомир Маринковиќ

Наслов на оригиналот: 999 мјузикли, оперети, опери, ораториуми

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 464

ISBN: 608204118-6

Издание: прво

Корица: мека

 

Нека биде книгава прирачник за почетници и за познавачи на музичко-ценската уметност со пократок или подолг стаж како гледачи и/или слушатели, но и за професионалците во музичката дејност доколку милуваат да го прелистаат овој труд. Лексиконот претставува аматорски, љубителски преглед на музичко-сценските творби, избрани од многуте илјади наслови, општо познати како мјузукли, оперети, опери и оратотиуми. Детално, овде имаме средба со селкција на 999 дела во стотина музичко-сценски жанрови, квалификувани од самите автори како: балади-опери, весели драми, драмски акции, епски опери, интермеца, мадригалски драми, оперети, религиозни опери, фантастични опери итн.

Тежина 0,600 g