-20%

Бели Мугри


160 ден 200 ден

Споредба

Шифра: 8383
Година на издавање: 2020
Издавач: Тримакс

Оваа стихозбирка е составена од 12 песни. во кои доминираат социјалните и револуционерните теми. Сомболично, насловот на стихозбирката претставува ново утро, чисто, светло, како зрак светлина што го бараат социјално експолоатираните, тие на кои Рацин им ја посветил книгата. Влијанието на народната поезија започнува со насловот и се преточува од стих во стих.

SKU: 8383 Категорија
Тежина 0,2 g