, , , ,

Босна и Херцеговина патна карта


200 ден

Споредба

Шифра: 6909
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2017
Димензии: 96X66 см
Размер: 1 : 500 000
Изработка: Печатена на конздрук 115 g/m2. Лакирана. Спакувана во кесичка.
ISBN: 9-786-082-041-643

На патната карта Босна и Херцеговина е претставена целата патна и железничка мрежа, почнувајќи од автопатите, магистралните, регионалните па се до локалните патишта, кои можат да ве доведат до било која сакана дестинација. Одалеченоста од едно место до друго е означена со броеви, а со соодветни симболи и топоними се обележани скоро сите поголеми населени места, планини, реки, езера, мориња, острови, заливи… Со мали симболчиња се означени и аеродромите, бањи, манастири, пристаништа, ски центри, планинарски патеки, национални паркови, резервати, а се дадени и поважните поморски патишта… Картата содржи индекс, кој овозможува полесно пребарување на бараното место низ картата.

Тежина 0,250 g