Бугарија патна карта


200 ден

Шифра: 11

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2017

Димензии: 96X66 см

Размер: 1 : 540 000

Изработка: Печатена на конздрук 115 g/m2. Лакирана. Спакувана во кесичка.

ISBN: 998994060-6

 

 

На патната карта Бугарија е претставена целата патна и железничка мрежа, почнувајќи од автопатите, магистралните, регионалните па се до локалните патишта, кои можат да ве доведат до било која сакана дестинација. Одалеченоста од едно место до друго е означена со броеви, а со соодветни симболи и топоними се обележани скоро сите поголеми населени места, планини, реки, езера, мориња, острови, заливи… Патната карта е претставена со комбиниран метод од хипсометричко боење и метод на сенки. Во склоп на картата, од другата страна, се наоѓа индекс, каде по азбучен ред се наредени населените места, со што се олеснува нивното барање низ картата.

Категорија:
Тежина 0.250 kg