Игра геометриски парови

Availability:

Нема на залиха


2.300 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 11233
Увозник: Тримакс
Материјал: квалитетно тврдо дрво – бука.
Боја: насликана со безопасни лакови на база на вода. Боите се сертифицирани од производителот.
Насликаните површини може да се мијат со млака вода и благ детергент што не ги оштетува бојата и материјалот, не се впива.

Запознавање со основните форми. Играта е идеална и за домашна и за предучилишна употреба.
Разнобојните форми се наменети за редење и градење, со овие форми се отвора еден нов свет на геометријата.
Наменет е за деца од 4 години и постари.
Целта на оваа играчка е детето да ги запознае основните форми (круг, триаголник, квадрат). Детето треба да го вметне делот што недостасува (круг, триаголник или квадрат) за да ја добие вистинската форма. Кога ќе добие одредена форма, детето треба да го именува, а потоа да каже од какви бои се состои. Оваа играчка помага да се научат основните форми, како и нивното препознавање и именување, учење на бои, развој на фини моторички вештини, координација на око и рака, визуелна перцепција.

SKU: 11233 Категорија
Тежина 0,2 g