Ирене


440 ден

Споредба

Шифра: 6448
Издавач: Книгохоличари
Автор:  Пјер Леметр
Јазик на преводот: македонски
Корица: мека

Командант Верховен; живее идиличен живот со неговата прекрасна сопруга Ирене, кои очекуваат дете. Неговата кариера предизвикува публицитет на завидно ниво, сѐ до оној момент кога се појавува брутален сериски убиец. Убиецот; желен за слава, реконструира убиства од сцени на класични криминалистички романи. Медиумите го нарекуваат – „Романсиерот“. Општеството беше негов театар, актери беа реалистични жени кои се смееа или плачеа со вистински солзи. Највалканите области ги претвора во метафора на очајот. Љубовта од неговите сцени добиваше акутен вкус на трагедија. Садизмот, неправдата, суровоста и најлудите фантазии станаа реалност. Потоа следуваа неправда и одмазда, тепање жени и крвави убиства… Помеѓу командант Верховен и Убиецот, случајот добива нови димензии на личен дуел – пеколно наклонет на надмудрување еден кон друг.

SKU: 6448 Категорија
Тежина 0,2 g