Микроскоп Levenhuk LabZZ M101


 

Карактеристики:

 

 • Прекрасен микроскоп за деца со зголемување до 640x
 •  Цврсто и лесно пластично тело со интересна форма
 •  Два очила во едно
 •  Светлување на батеријата за надворешна употреба
 •  Пониско LED осветлување со доволно светлосна енергија
 •  Вклучен е експеримент

2.490 ден

Споредба

Стилскиот микроскоп Levenhuk LabZZ M101 изгледа како инструмент од висока класа од научно-фантастичен филм – совршен избор за љубопитно дете! Еден млад истражувач може да ја проучува внатрешната структура на растенијата во затворен простор, да набљудува инсекти, да открие микроорганизми во капка вода и многу други возбудливи работи! Комплетот вклучува се што е потребно за првите биолошки експерименти. Дизајнот изгледа многу необично – таков подарок не е само корисен, туку и привлечен!

Висококвалитетна оптика
Иако овој микроскоп е дизајниран за деца, во однос на оптичките перформанси, може да се спореди со многу микроскопи за „возрасни“. Микроскопот е опремен со три објективни леќи: 4x, 10x и 40x. За да ја префрлите целта, едноставно свртете го ротирачкиот нос. Уникатната карактеристика на овој микроскоп е неговиот лизгачки окулар со две позиции (10x и 16x). Многу е погодно за употреба. И тоа е поудобно отколку да имате два стандардни окулари. Микроскопот обезбедува шест нивоа на зголемување: 40x, 64x, 100x, 160x, 400x и 640x.

Проучување на микрокосмосот
Овој микроскоп овозможува набљудување на проѕирни примероци – капка вода од аквариум, тенки парчиња растенија или подготвени слајдови за микроскоп. Предметите треба да се постават на пригодната тркалезна сцена и да се фиксираат со две штипки. Благодарение на тие клипови, проучуваниот примерок секогаш ќе остане на своето место. Светлината емитирана од LED диоди (се наоѓа под сцената) поминува низ примерокот, создавајќи зголемена слика во окуларот. Нивото на осветленост може да се прилагоди.

Паметен дизајн
Телото е направено од издржлива пластика. Затоа е толку лесен, а сепак многу сигурен. За поголема удобност, главата е наклонета за 45 степени. Дизајнот се одликува со неговата висока безбедност – осветлувањето се напојува од батерии, а не од извор на енергија. Благодарение на тоа, микроскопот може да се користи на отворено.

Комплет за интересни експерименти
Микроскопот доаѓа со специјален комплет за изведување интересни експерименти. Вклучува подготвени слајдови, алатки за микроскопска работа и детално упатство за корисникот.

 

Комплетот вклучува:

 • Микроскоп
 • Леќи: 4x, 10x и 40x
 • Окуларот: WF10x – 16x
 • Тркалезна маса со предмети со клипови
 • Дијафрагма на дискови
 • Вградено LED осветлување
 • 2 батерии со големина АА
 • Сет експерименти Левенхук К50
 • Упатство за употреба и доживотна гаранција

 

Сетот експеримент Левенхук К50 вклучува:

 • Водич „Атрактивен микроскоп. Истражување на микрокосмос
 • Пинцети
 • Фарма за артемија (морски ракчиња или морски мајмуни)
 • Микрототом
 • Шише со квасец
 • Шише со смола
 • Шише со морска сол
 • Шише со морски ракчиња
 • 5 подготвени за употреба примерок
 • 5 чисти слајдови
 • Капкач
 • Навлака за прашина