Телескоп Levenhuk Skyline Travel Sun 70


Карактеристики:

 

 • Лесно склопување; не е потребно прилагодување
 • Погоден за набљудување на планетите, месечината и сонцето
 • Во собата е вклучен соларен филтер
 • Погоден за набљудување на земјата
 • Лесен и компактен оптички инструмент
 • Одличен избор за деца и почетници
 • Во комплет е вклучен ранец за телескоп

 

10.290 ден

Споредба

Телескопот Levenhuk Skyline Travel Sun 70 е компактен рефрактивен телескоп за долги прошетки и патувања. Неговата оптичка цевка е долга 40 см, а отворот е 70 мм. Комплетот вклучува удобен ранец од марката со големина што е доволна за сместување на телескопот, монтажата, статив и целата неопходна галантерија. Овој оптички инструмент е погоден за набљудување на планети и сателити, како и за прегледување на пејзажи и архитектура до најмалите детали. Под идеални временски услови, ќе можете да ги набљудувате повеќето од предметите на Месиер (деталите нема да се видат), Касини јазот, прстените на Сатурн и Големото црвено место на Јупитер.

Овој преносен рефрактивен телескоп доаѓа со специјален заштитен соларен филтер. Ако времето е добро, можете да го набљудувате сонцето и да гледате сончеви дамки со свои очи. Треба да бидете многу внимателни кога набљудувате соларна активност. Секогаш проверувајте дали соларниот филтер е безбедно прицврстен на телескопската цевка. Филтерот треба добро да се вклопи во оптичката цевка и целосно да ја покрие леќата на леќата. Кога го набљудувате Сонцето, покријте го оптичкиот визир со заштитно капаче или извадете го оптичкиот визир за да спречите случајно оштетување на вашите очи.

Комплетот вклучува дијагонална призма што пренесува вертикална (неискривена) слика. Затоа, телескопот е погоден и за набљудување на земја – може да се користи како моќен телескоп. Комплетот исто така вклучува 67х и 20х очни очи, 3х леќа Барлоу и соларен филтер. Најголемото практично зголемување на овој телескоп е 140x. Оптичкиот визир 5×24 овозможува брза навигација до набљудуваниот објект на ноќното небо. Со додатоците директно од кутијата можете да добиете зголемување од 200x

Levenhuk Skyline Travel Sun 70 е телескоп со скратена и лесна оптичка цевка. Монтиран е на азимут со рачна контрола. Телескопот се движи по вертикалните и хоризонталните оски со помош на пригодна рачка. Овој оптички инструмент не бара прилагодување – само монтирајте го и можете да започнете да гледате. Можете да ја прилагодите висината на алуминиумскиот статив од 40 см на 125 см, така што астрономите од која било висина можат да го користат стативот.

Мал рефрактивен телескоп со одлични оптички можности би бил одличен подарок за студент или за возрасен љубител на астрономијата. Доаѓа со ранец од марката, кој има специјални џебови за телескоп, статив и оптички додатоци.

Никогаш не гледајте директно на Сонцето без посебен заштитен соларен филтер, во спротивно може да се појави трајно оштетување на очите, дури и заслепување!

Комплетот вклучува:

 

 • Телескоп Левенхук Скајлин Травел Сонце 70
 • Монтажа
 • 5×24 оптички визир
 • K6 окулар, 1,25 “
 • Окулар K20, 1,25 “
 • Дијагонална призма
 • Соларен филтер
 • Барлоу леќа со 3х зголемување
 • Алиминиумски статив
 • Ранец за складирање и транспорт
 • Упатство за употреба и доживотна гаранција

 

Карактеристики:

 • Оптичка конструкција -Огноотпорни
 • Дијаметар на леќата (отвор), мм -70
 • Дијаметар на главното огледало (отвор), м-70
 • Фокусна должина, мм -400
 • Максимална практична добивка, x-140
 • Фокусен став-f / 5,71
 • Чаши-K6mm (67x), K20mm (20x)
 • Дијаметар на цевката на окуларот-1,25 ”
 • Барлоу леќа-3х
 • Визир-оптички, 5×24
 • Статив-од алуминиум
 • Висина на статив (прилагодлив), мм-400–1250
 • Штанд за додатоци-Да
 • Монтажа-азимутал

Дополнителни

 • Вклучена дијагонална призма и ранец
 • Производ за општа употреба.
 • Може да го користат деца постари од 3 години.
 • Предмети на набљудување на сонцето, планетите, копнените објекти
 • Вклучена торбичка / торба-Да