Народни приказни на балканските народи


126 ден

Споредба

Издавач: Просветно дело

 

Си седел еден човек на камен едно утро по бели гаќи во есено време. Иако му студело, не станувал чунки си имал муабет со некои пријатели. Под каменот имало една змија, та му рекла на каменот…

Категорија
Тежина 0,200 g