-10%

Одисеја


207 ден 230 ден

Споредба

Шифра: 552
Издавач: Феникс
Автор: Хомер

Хомеровите спевови станаа неделив дел од светската култура и нејзин темел. Без Хомер светската култура би изгледала сосем поинаку, а поединецот кој не го познава Хомеровото дело ненадоместливо би бил вон разбирање на својата положба и на светот околу себе. Оваа мала книга е само скромен чекор за да се подготви младиот читател за сериозно запознавање на ненадминливата Хомерова уметност испеана во Илијада и Одисеја…

SKU: 552 Категорија
Тежина 0,200 g