Работите што не можеме да ги кажеме

Availability:

Нема на залиха


440 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 6450
Издавач: Книгохоличари
Автор: Кери Ример
Јазик на преводот: македонски
Корица: мека

Во 1942 година за време на Втората Светска војна, во Полска, Томаш ја запроси Алина. Од тогаш таа го мереше времето до секое следно видување. Но, откако нацистите го окупираа местото, тие наоѓаа нови длабочини на суровост; неа ѝ преостана само да го мери просторот помеѓу очајот и надежта за животот на нејзиниот сакан – Томаш.
Во 2019 година, Алис – внука на Алина, целосно ѝ се промени животот кога на нејзиниот син му е дијагностициран – Аутизам. Таа прави сѐ за да го зачува својот брак.
Но, кога нејзината баба е хоспитализирана; скриена кутија со тајни открива излитена фотографија, мал кожен чевел и писмо, кое води директно во Полска, во потрага по минатото кои го носеа како багаж, нејзините претци.
Ткаенината на нивните животи полека се раздвојува; откривајќи една вистина, којa беше тешко да се каже, и една голема љубов – која го параше срцето и повторно го шиеше.

SKU: 6450 Категорија