Сите бои мои и твои


100 ден

Споредба

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2011

Автор: Славомир Маринковиќ

Наслов на оригиналот: Сите бои мои и твои

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 182

ISBN: 608-204-089-9

Издание: прво

Корица: мека

 

Лексикон на хромонимни форми. Кој е поврзан со боите? Дали нивните господари се само сликарите и печатарите? Не. Со нив се служат сите други професии и категории луѓе што воопшто можат да се замислат…

Категорија
Тежина 0,500 g