Сообраќаен свет


220 ден

Споредба

Шифра: 7108
Издавач : Тримакс
Година на издавање : 2014
Наслов на оргиналот : Сообраќаен свет
Јазик на оргиналот : македонски
Број на страни : 32
ISBN :608204175 5
Корица : мека

Едукативна сликовница со сликички за лепење, пиши-бриши дел, вежби, за сообраќајот.
Драги родители, ова е сликовница – работенка која ќе им помогне на вашите деца да се движат по улиците и безбедно да стигнат до училиште, продавница, дома, кај другарчето… Со оваа сликовница-работенка, низ игра, забава и дружење ќе станат сигурни учесници во сообраќајот.

Драго дете, во работенката ќе откриете и научите за многу сообраќајни ситуации, сообраќајни правила и сообраќајни знаци. Сите тие укажуваат на твојата безбедност во сообраќајот. Сообраќаен свет е работна книга наменета за ученици од 6-10 години. Сообраќајните знаци и правила треба да се почитуваат. Доколку ги почитувате ќе бидете безбедни во сообраќајот каде и да се движите. Да бидеш учесник во сообраќајот  значи да другаруваш со твоите другари при возење велосипед, пешачење, возење со автобус, воз или друго возило. Но секогаш почитувај ги сообраќајните правила и знаци, биди презентер на културата во сообраќајот.

SKU: 7108 Категорија
Тежина 0,250 g