Спаси ме


240 ден

Споредба

Издавач: Топер

Година на издавање: 2015

Автор: Гијом Мисо

Наслов на оригиналот: Sauve – Moi

Јазик на оригиналот: француски

Јазик на превод: македонски

Број на страни: 336

Корица: мека

 

Една зимска вечер, во самото срце на Бродвеј, убавата французинка Жилиет го среќава Сем, млад педијатар од Њујорк. Плашејќи се дека, можеби, ќе го разочара, таа му премолчува дека е преокупирана со соништата еден ден да стане славна актерка, а од друга страна Сем се плаши да се врзе за неа и се преправа дека е оженет, иако жена му неодамна починала. Тој не умее да ги најде вистинските зборови за да ја задржи покрај себе. Само што ќе летне авионот на Жилиет, на небото одекнува експлозија…

Категорија
Тежина 0,300 g