Микроскоп Levenhuk Rainbow 50 L PLUS


Карактеристики:

 

 • Биолошки микроскоп со зголемување 64–1280х
 • Вклучена е леќа Барлоу со зголемување од 2x
 • Достапно во пет светли бои
 • Цврсто и издржливо куќиште направено од метал
 • Горни и долни системи за осветлување на ЛЕР
 • Вклучен е експеримент
 • Се добива со пригодна пластична кутија

9.900 ден

Споредба

Микроскопот Levenhuk Rainbow 50L PLUS – совршена комбинација на конструкција, одлична оптика и ергономско тело. Како и сите други модели од семејството Levenhuk Rainbow, овие микроскопи се идеални за млади истражувачи. Секој од моделите вклучува збир на експерименти со Levenhuk К50, кој има сè што ви треба за да ги истражите тајните на микрокосмосот.

Со својата подобрена оптика и широк опсег на зголемување, микроскопите Levenhuk Rainbow 50L PLUS се погодни за студенти по биологија и лабораториски работници. Микроскопите се опремени со повеќеслојна оптика за обложување и универзален систем за осветлување што овозможува набудување на транспарентни, нетранспарентни и протранспарентни примероци.

Карактеристична карактеристика на овие микроскопи е нивното силно зголемување. Благодарение на нивниот објектив Барлоу со зголемување од 2x можете да добиете зголемување од 64x, 128x, 160x, 320x, 640x, па дури и 1280x! Микроскопите Levenhuk Rainbow 50L PLUS се опремени со леќи оптоварени со пролет – ако леќата го допре примерокот при прилагодување на фокусот, механизмот за пружини ќе ги заштити оптиките од оштетување. Микроскопите имаат силни метални куќишта, што им гарантира долг работен век, дури и ако се користат многу во училиштата, универзитетите или медицинските лаборатории.

Секој микроскоп доаѓа со специјална пластична кутија која сигурно го штити уредот од прашина и механички оштетувања. Levenhuk D50L PLUS е квалитетен дигитален микроскоп дизајниран за фотографирање и снимање видео. Тоа ќе ви помогне да ги споделите резултатите од вашето истражување со пријателите, колегите и членовите на семејството.

Микроскопот Levenhuk Rainbow 50L PLUS ќе биде одличен подарок за љубопитен тинејџер, студент по биологија или лаборант. Максималното зголемување на овој уред е 1280x – доволно за да ги видите сите најмали детали на набудуваните микроскопски примероци. Моделот има сигурно и робусно куќиште – микроскопот Rainbow 50L PLUS Moonstone може да се користи како уред дома, како и за лабораториска работа во училиштата и универзитетите.

 

 • Голем пораст

Комплетот вклучува три леќи за леќи. Најмоќната леќа (40xs) е опремена со заштитен механизам за пружини. Овој механизам ја осигурува безбедноста на оптиката. Дури и ако премногу ја намалите леќата на леќата и го допрете примерокот со него, леќата на леќата ќе се повлече, спречувајќи можно оштетување. Комплетот вклучува и Барлоу леќа со зголемување од 2x, што го удвојува зголемувањето. Микроскопот во својата стандардна конфигурација реализира зголемување од 64x, 128x, 160x, 320x, 640x и 1280x!

Оптичките елементи се изработени од квалитетно, исклучително проирно стакло. Леќите се обложени со специјален повеќеслоен антирефлексивен слој. Сликите секогаш ќе бидат светли, јасни и контрастни, што е особено важно кога работите со големи зголемувања.

 • Комбинирано осветлување – испитајте различни микроскопски примероци.

Овој модел е опремен со ЛЕД системи за осветлување. Потребно е осветлување на дното за да се набудуваат протранспарентни примероци. На пример, ќе можете да ја проучите структурата на пчелното крило или да откриете микроорганизми во водата на аквариумот. Надворешното осветлување обезбедува можност за набудување на непроqueирни предмети како што се хартија или метал. Овој модел исто така може да се користи за работа со проucирни предмети со користење на горно и долно осветлување. Системите за осветлување се прилагодуваат според осветленоста.

 • Ергономија и сигурност

Микроскопот има многу сигурно и силно тело изработено од метал. Завртената глава од 45 степени и ротирачката глава од 360 степени обезбедува најудобно користење на апаратот. Ова е особено корисно кога работите во група – за да добиете подобар преглед, само свртете ја главата наместо да го поместите целиот микроскоп. Овој микроскоп може да се користи и надвор од домот – системот за осветлување може да се напојува преку штекер или со стандардни батерии АА.

 • Внимание:

Погледнете ја табелата за технички спецификации за правилен напон во мрежата и никогаш не обидувајте се да поврзете уред од 110 V со излезен приклучок 220 V и обратно без да користите конвертор. Запомнете дека напонот во мрежата во САД и Канада е 110 V и 220-240 V во повеќето европски земји.

 • Експеримент поставен

Микроскопот Levenhuk Rainbow 50L PLUS се добива со посебен сет за експерименти. Експерименталниот комплет Levenhuk K50 е дизајниран за деца и возрасни почетници кои ги изведуваат своите први независни експерименти. Препорачуваме да започнете со набудување на готовите за употреба слајдови на микроскоп, а потоа, кога ќе стекнете искуство, обидете се да подготвите неколку свои примероци користејќи ги алатките вклучени во комплетот. Упатството за корисник ги содржи сите потребни информации за микроскопот и неговата конструкција, има препораки за подготовка на микроскопски примероци и описи на експерименти.

Комплетот вклучува:

 • Микроскоп
 • Леќи: 4x, 10x и 40xs
 • Окуларот: WF16x
 • Барлоу леќа со зголемување од 2x
 • Предметна табела со клипови
 • Дијафрагма на дискови
 • Контензатор
 • Вграден горниот и долниот LED модул за осветлување
 • Адаптер за наизменична струја
 • 2 батерии со големина АА
 • Пластична кутија
 • Сет експерименти Левенхук К50
 • Упатство за употреба и доживотна гаранција

Сетот експеримент Левенхук К50 вклучува:

 • Водич „Атрактивен микроскоп. Истражување на микрокосмос
 • Пинцети
 • Фарма за артемија (морски ракчиња или мајмуни)
 • Микротом
 • Шише со квасец
 • Шише со смола
 • Шише со морска сол
 • Шише со морски ракчиња
 • 5 подготвени за употреба примерок
 • 5 чисти слајдови
 • Капчка
 • Навлака за прашина