Топчиња во боја за нижење со игла во кутија

Availability:

Нема на залиха


820 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 11224
Увозник: Тримакс
Во кутијата има: 25 монистра од 1,5 см до 2,5 см. Дрвени топчиња 25 парчиња и дрвена игла со јаже 45 ~ 50 см.
Тежина: 250 гр
Материјал: квалитетно дрво, коноп, пластична кутија.

Играчка наменета за развој на фини моторички вештини. Оваа едноставна играчка е добар начин да се запознаат децата со активности за развој на фината моторика. Заедно со оваа играчка, покрај фините моторни вештини и манипулативната умешност, се развива и билатерална соработка (соработка со левата и десната рака, т.е. користење на двете раце истовремено), координација око-рака (со цел детето да го наниже топчето, тоа треба да ги следи рацете), како и внимание. Исто така, со ваква играчка, учи бои, размислување и развивање на визуелната перцепција со нижење на топчињата според дадена низа на бои (прво ќе одат две бои, а потоа три или повеќе во дадена низа).
Користете ја играчката под надзор на возрасно лице поради малите делови и должината на јажето.
Наменет за деца од 3+ години.
Боја: насликана со безопасни лакови на база на вода. Боите се сертифицирани од производителот.
Насликаните површини може да се мијат со млака вода и благ детергент што не ги оштетува бојата и материјалот, не се впива.
Обликот на пластичното пакување може да се разликува од пакувањето на сликата.

SKU: 11224 Категорија
Тежина 0,2 g