Збирка задачи со вежби и активности по математика за петто одделение


350 ден

Споредба

Шифра: 14532
Издавач: Тримакс
Автори: Татјана Атанасовска-Пачемска, Валдета Алија, Виолета Поповска, Добри Јовевски.

Оваа Збирка задачи со вежби и активности по предметот „Математика“ за петто
одделение е изработена според новата наставна програма донесена од Бирото за развој
на образование на Република Северна Македонија.

Збирката е подготвена од авторите на учебникот „Математика“ за петто одделение кој е
одобрен од Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија.

Збирката претставува современо дидактичко помагало кое целосно го следи концептот на
учебникот. Содржините претставени во збирката ќе им помогнат на учениците во
надополнување и утврдување на стекнатите знаења, а воедно ќе ги поттикнат активно да
се вклучат во наставниот процес.

SKU: 14532 Категорија