Амајлија

Availability:

Нема на залиха


190 ден

Нема на залиха

Споредба

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2012

Автор: Јадранка Клисарова

Наслов на оригиналот: Амајлија

Јазик на оригиналот: македонски

Број на страни: 159

ISBN: 608-204-096-1

Издание: прво

Корица: мека

 

…На крај им посакав среќен пат и тивко ѝ шепнав на Софија: ,,Поздрави ми ја мојата Македонија, собери малку сонце, малку воздух, малку љубов и душа и донеси ми ги на враќање“. Книга која опишува како една жена се справува со нејзиното минато и првата љубов. Како сфаќа дека не треба секогаш да се држиме цврсто до нашите спомени и минато, туку да ги чуваме само во срцето, а секогаш да го цениме и сакаме тоа што сега го имаме, а случките и личностите од минатото да ги оставиме во минатото.

Категорија
Тежина 0,300 g