Подготвил: Тримакс
Година на паковање: 2020

Basic училишен комплет на производи наменети за учениците од 1-5 то одделение.
Наставниците препорачуваат, Тримакс доставува!

Комплетот е составен од следните производи:

 1. Колаж самолеплив (10 листа во различни бои А5) – 1 сет
 2. Хартија тенка во боја (10 листа во различни бои А4) – 1 сет
 3. Хартија тенка бела (50 листа А4) – 1 сет
 4. Корици проѕирни за книги со подесување – 6 парчиња
 5. Линијар шаблон голем 30 см – 1 парче
 6. Дрвени боички големи со 12 различни бои – 1 сет
 7. Водени бои со 12 различни бои Ф30 мм и четка – 1 сет
 8. Бела темперна боја од 12 мл – 1 парче
 9. Палета за боење – 1 парче
 10. Четки за водени бои – 3 парчиња
 11. Четки за темперни бои – 3 парчиња
 12. Пластелин со 10 различни бои – 1 сет
 13. Фломастери тенки со 12 различни бои – 1 сет
 14. Подлога за ликовно пластифицирана со карта на Скопје – 1 парче
 15. Лепак течен 20 мл – 1 туба
 16. Ножици училишни со заоблен врв – 1 парче
 17. Молив ХБ со гума – 5 парчиња
 18. Гума за бришење бела со димензии 50х20х10 – 1 парче
 19. Острилка гумирана со голем и мал отвор за острење – 1 парче
 20. Селотејп транспарентен 18х33 – 1 парче
 21. Лепак стик од 9 гр – 1 парче
Тежина 5 g