Ѕвездени перничиња – Славка Макева

Availability:

Нема на залиха


200 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 902
Издавач: Просветно дело
Автор: Славка Макева

Сигурни сме дека сте ја прочитале сказната за девојчето и дванаесетте месеци. Ако сте ја заборавиле ќе ве потсетиме. Девојчето имало лоша маќеа и еднаш таа го испратила ноќе во гората да донесе вода од некој студен кладенец. Девојчето пошло со стомнето расплакано и исплашено. Се обѕирало на сите страни, зашто му се причинувало дека зад некое дрво го демне некое животно или некоја горска вештица. Солзи му течеле по образите, а во грлото имало едно грутче што не можело никако да го проголта.

Категорија
Тежина 0,2 g