, , , , , ,

Физичка географија нема карта 6 одд.


90 ден

Споредба

Шифра: 32
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Број на страни:  24
Димензии: 21×24 см
ISBN:  608204019-8

Немите карти за 5 одделение се користат како дополнителни помошни средства за надополнување на знаењата. Во 6 одделение се изучува Земјата како небесно тело, како и нејзините географски карактеристики. Преку овие неми карти, кои содржат слики и прилози ученикот побрзо ќе може да го запознае местото на Земјата во вселената, нејзиното движење, градба како и претставувањето на земјината топка на карта.

Тежина 0,250 g