Шифра: 59
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Автор: Димка Ристевска и Снежана Пелева
Јазик: Македонски
Број на страни:  24
Димензии: 21×24 см
ISBN:  608204058-9

Немите карти по географија за 9 одделение се од авторите Димка Ристевска и Снежана Пелева. Тие се со димензии 21×24 цм и имаат 24 страни. Се користат како дополнителни помагала на часот за надополнување на знаењето. Во нив се наоѓаат карти на Африка, Америка, Австралија и поларни области каде учениците ќе можат да ги покажат своите знаења. Освен по континенти картите се поделени и по региони и по одредени држави во нив. Изработени се со метод на сенка и имаат претставена основна хидрографска мрежа.

Тежина 0,250 g